Kako uporabljati sladki pelin za svoje zdravje

Morali bi biti proaktivni pri iskanju načinov za izboljšanje našega zdravja. Zeliščna zdravila se že stoletja uporabljajo za pomoč pri številnih boleznih. Sladki pelin, znan tudi kot Artemisia annua, je zelišče s širokim spektrom koristi za naše zdravje. Ta članek bo razpravljal o tem, kako lahko sladki pelin izboljša naše zdravje.

Kako pripraviti sladki pelin za uporabo

Če iščete naraven način za zdravljenje različnih bolezni, boste morda želeli poskusiti sladki pelin. Sladki pelin, znan tudi kot letna artemizija, je rastlina, ki se že stoletja uporablja v tradicionalni kitajski medicini. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko uporabite sladki pelin.

Za pripravo čaja namočite 1-2 grama posušenega sladkega pelina v vroči vodi 10-15 minut. Ta čaj lahko pijete 2-3 krat na dan.

Sladki pelin lahko pripravite tudi v tinkturo, tako da zmešate 2-4 ml zelišča z vodo ali alkoholom. To tinkturo lahko vzamete 1-2 krat na dan.

Če iščete lokalno zdravljenje, lahko sladki pelin zmešate z oljčnim oljem in nanesete na prizadeto mesto 2-3 krat na dan.

Kako jemati sladki pelin

Čeprav sladki pelin včasih uživamo kot čaj, ga pogosteje zaužijemo v obliki kapsul ali tinkture. Priporočeni odmerek je 300-400 mg na dan za tiste, ki ga jemljejo v obliki kapsul. Pri jemanju mešanice je standardno priporočilo 30-60 kapljic trikrat na dan.

Doziranje sladkega pelina

Priporočeni odmerek sladkega pelina je odvisen od stanja, ki ga zdravimo, ter starosti in teže bolnika. Pri povišani telesni temperaturi je priporočeni odmerek 2-4 grame posušenega zelišča na dan za odrasle in 1-2 grama za otroke. Pri malariji je priporočeni odmerek 3-5 gramov posušene zeli na dan za odrasle in 1-3 grame za otroke.

Previdnostni ukrepi pri jemanju sladkega pelina

Pri jemanju sladkega pelina je nujno upoštevati naslednje previdnostne ukrepe:

  1. Ne vzemite več od priporočenega odmerka. Sladki pelin je močno zelišče; preveliko odmerjanje lahko povzroči resne stranske učinke.
  2. Sladkega pelina ne jemljite, če ste noseči ali dojite. Ta rastlina lahko prehaja v materino mleko in lahko škoduje otroku.
  3. Če imate težave z jetri ali ledvicami, se pred uživanjem sladkega pelina posvetujte z zdravnikom. To zelišče lahko obremeni te organe in lahko poslabša vaše stanje.

Zaključek

Skratka, sladki pelin je odlično zelišče za vaše zdravje. Ima številne prednosti in se lahko uporablja na veliko različnih načinov. Pred uporabo sladkega pelina pa se je nujno treba posvetovati z zdravstvenim delavcem, saj lahko pride do interakcij z drugimi zdravili.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja