Kako sestaviti svoj Piklerjev trikotnik

Piklerjevi trikotniki so plezalni okvir, ki se pogosto uporablja v učilnicah in domovih Montessori. Imenujejo se po madžarski pediatrinji Emmi Pikler, ki jih je razvila za spodbujanje naravnega gibanja otrok. Piklerjeve trikotnike lahko izdelate iz lesa, kovine ali plastike. V tem članku boste našli navodila po korakih za izdelavo lesenega trikotnika Pikler.

Kaj je Piklerjev trikotnik in zakaj bi ga želeli zgraditi

Piklerjev trikotnik je tristranski kos opreme, ki spodbuja razvoj velike motorike pri dojenčkih in majhnih otrocih. Piklerjev trikotnik lahko uporabljajo že otroci stari šest mesecev in se lahko uporabljajo do otrokovega četrtega leta starosti. Uporaba Piklerjevega trikotnika ima številne prednosti, vključno s tem, da otroku pomaga razviti močne mišice, izboljša koordinacijo in ravnotežje ter spodbuja raziskovanje in radovednost.

Načrti: kaj boste potrebovali za izdelavo svojega Piklerjevega trikotnika

Ko gre za izdelavo Piklerjevega trikotnika, boste potrebovali nekaj stvari. Najprej boste potrebovali tri lesene deske, dolge vsaj 1,2 metra in široke 10 centimetrov. Drugič, za pritrditev desk boste potrebovali vijake ali žeblje. Nazadnje boste potrebovali nekaj, kar bo služilo kot osnova trikotnika, na primer kos vezanega lesa ali MDF. S temi materiali lahko hitro sestavite čisto svoj Piklerjev trikotnik!

Orodja: katera orodja boste potrebovali za izdelavo Piklerjevega trikotnika

Ko gre za sestavo vašega Piklerjevega trikotnika, boste za začetek potrebovali nekaj stvari. Najprej boste potrebovali osnovna orodja za obdelavo lesa, kot so žaga, vrtalnik in izvijač. Potrebovali boste tudi osnovne materiale, kot so lesene plošče, vijaki in nosilci.

S temi orodji in materiali lahko sestavite Piklerjev trikotnik, ki ga lahko uporabite za plezanje, drsenje in druge zabavne dejavnosti. Najboljše pri izdelavi Piklerjevega trikotnika je, da ga lahko prilagodite svojim posebnim potrebam in prostoru.

Koraki: kako sestaviti svoj Piklerjev trikotnik

Izdelava Piklerjevega trikotnika je preprost postopek, ki zahteva le nekaj zalog in osnovne mizarske spretnosti. S časom in trudom lahko dobite svoj Piklerjev trikotnik za svojega otroka.

Za izdelavo Piklerjevega trikotnika boste potrebovali naslednje:

  • 4 kosi lesa, razrezani na želeno dolžino
  • 1 kos vezanega lesa, razrezanega na želeno velikost
  • Lesni vijaki
  • Vrtalnik
  • Žaga

Začnite z rezanjem lesa na štiri enake dolžine. Nato vzemite kos vezanega lesa in ga razrežite v pravokotnik, ki je enake širine kot ostale deske. Ko je vse razrezano na velikost, je čas, da začnete sestavljati okvir Piklerjevega trikotnika.

Zaključek

Skratka, Piklerjev trikotnik je odličen način za spodbujanje občutka neodvisnosti in raziskovanja vašega otroka. Z malo načrtovanja in nekaj osnovnih materialov lahko doma hitro zgradite svoj Piklerjev trikotnik. Ta dejavnost bo vašemu malčku zagotovila ure zabave in učenja.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja